Loading...

5 Benefitet e teknologjisë Smart Home

5 Benefitet e teknologjisë Smart Home
Në dekadën e fundit, telefonat inteligjentë kanë revolucionarizuar mënyrën se si ne jetojmë jetën tonë duke na dhënë kompjuterë të fuqishëm në pëllëmbët e duarve.Ata e bëjnë jetën tonë më të lehtë në çdo mënyrë, dhe cdo hap përpara në teknologji vetëm përmirëson aftësitë e tyre.   Tani është koha për të aplikuar të njëjtën filozofi përparimtare drejt industrive të tjera, dhe përfitimet e SMART Home janë shumë të dukshme për t’i injoruar.
Duke përdorur platforma të integruara dhe sisteme teknologjike në shtëpinë tuaj dhe në telefonin tuaj, shtëpitë e zgjuara janë tendenca e re në revolucionin dixhital. Tani është koha të filloni të përfitoni nga të gjitha mundësitë e automatizmit në shtëpi .
Ka shumë avantazhe për të krijuar një shtëpi të zgjuar. Pavarësisht asyeve tuaja për ta kthyer shtëpinë tuaj në një shtëpi të zgjuar, do të befasoheni për fat të mirë nga të gjitha avantazhet shtesë që do të gjeni gjatë rrugës.
Për t’ju ndihmuar në këtë metamorfozë, ne kemi krijuar për ju një vështrim gjithëpërfshirës në pesë nga përfitimet më të zakonshme të teknologjisë SMART Home

# 5: Ndëveprimi i platformave

Pavarësisht nëse është sistemi juaj i sigurisë, folësit, ndriçimi ose TV Smart ,lidhja e të gjihtë këtyre llojeve të ndryshme të produkteve në të gjithë shtëpinë tuaj mund t’ju kursejnë kohë, para dhe energji. Për të mos përmendur qetësinë që ju jep fakti që të gjitha këto sisteme komunikojnë vazhdimisht me njëri-tjetrin.
Pothuajse të gjitha tiparet mahnitëse që do të fitoni duke lidhur pajisjet tuaja janë të arritshme në smartphone tuaj.Kjo do të thotë që ju keni fuqinë për të kontrolluar sistemet e ndryshme të shtëpisë tuaj në çdo kohë, në çdo vend.
Ndërveprimi i platformave do t’ju lejojë të rregulloni termostatin tuaj, të rishikoni pamjet e kamerave të sigurisë, dritat e programit dhe shumë më tepër.Dëshironi të ndizni kondicionerin disa minuta para se të shkoni në shtëpi?Po sikur të ndizni dritat në oborrin e shtëpisë, nëse dëgjoni një zhurmë pa pasur nevojë të dilni nga dhoma juaj e gjumit?E gjithë kjo është e mundur, plus shumë më tepër, me ndërveprimin e duhur në një SMART Home.
Tani le të analizojmë disa nga veçoritë dhe përfitimet më të zakonshme dhe të përdorura gjerësisht të një sistemi të zgjuar shtëpiak.

Monitorimi në distancë

Siç u përmend më lart, monitorimi në distancë është një avantazh i madh i zotërimit të një shtëpie të zgjuar. Mbani në mend që shkon përtej aftësisë për të shqyrtuar pamjet e kamerave të sigurisë nga zyra juaj.(Edhe pse kjo është mjaft e lezetshme!)
Monitorimi në distancë përfshin çdo lloj shikimi të të dhënave në kohë reale që ju jeni në gjendje të bëni duke përdorur një smartphone, desktop ose tablet.Kjo përfshin monitorimin e gjithçkaje, nga pamjet e kamerës dhe temperaturat e dhomës, deri te zbulimi i tingujve dhe niveleve të monoksidit të karbonit.
Është me të vërtetë e vështirë të përshkruhet sa rehati do t’ju sjellë kjo gjë. Ta themi thjesht, aftësia për të monitoruar të gjitha sistemet e ndryshme në shtëpinë tuaj në kohë reale është një burim i paçmueshëm. Është gjithashtu një nga aspektet më të mahnitshme të zotërimit së një shtëpie të zgjuar.

Përshtatja e përdoruesit

Ndërveprimi platformës sjell gjithashtu me vete një nivel të lartë të personalizimit të përdoruesve, që është një përfitim tjetër i teknologjisë së shtëpisë së zgjuar.Në varësi të pajisjes, produktet smart zakonisht mund të përputhen me pothuajse çdo preferencë të përdoruesit duke përdorur një shumëllojshmëri të mjeteve të personalizimit.
Për shembull, një termostat i zgjuar mund të modifikojë temperaturën në shtëpinë tuaj bazuar në kushtet lokale të motit. Sistemet Smart Sprinkler, ndërkohë, mund të programohen për të dalluar zona të ndryshme nëpër pronë. Ju mund ta rregulloni sjelljen e tyre bazuar në sasinë e dritës së diellit që një zonë specifike merr ose nuk e merr.
Ky lloj personalizimi mund të sigurojë një orar më të efektshëm ujitje, i cili do t’ju ndihmojë të mbani bimët tuaja të gjalla dhe të mbani para në xhep.

# 4: Siguria

Siguria është një nga përfitimet kryesore të teknologjisë në shtëpi të zgjuar.Shumë pajisje të njohura shtëpiake të zgjuar, siç janë kamerat e sigurisë dhe alarmet në shtëpi, menjëherë mund të rrisin sigurinë e shtëpisë tuaj.Ato ofrojnë një shtresë sigurie të dukshme dhe të arritshme për hapësirën tuaj.
Përmes natyrës së ndërveprimit të teknologjisë SMART Home, ju mund të siguroni me lehtësi dhe me inteligjencë shtëpinë ose pronën tuaj duke përdorur gjëra të tilla si kamerat pa tel, sistemet e alarmit, sensorët e lëvizjes, dorezat e dyerve të aktivizuara me Ëi-Fi dhe zilet e dyerve me video.Mund të tingëllojë si shumë në fillim, kështu që le të hedhim një vështrim më të afërt në secilën prej këtyre opsioneve një nga një.

Kamera sigurie pa tel

Kamerat pa tela janë një mundësi e shkëlqyer e parë kur bëhet fjalë për sigurinë në shtëpi të zgjuar. Instalim i thjeshtë dhe madje edhe më i lehtë për tu përdorur duke përdorur smartphone tuaj , produkte të shkëlqyera si Sistemi i Kamerave të Sigurisë do ta bëjnë më të lehtë për ju të monitoroni pronën tuaj nga kudo, në çdo kohë!

Sistemet e alarmit

Sistemet e alarmit pa tel DIY(Do It Yourself) janë një zgjedhje e shkëlqyer dhe me kosto efektive për sigurinë e shtuar në shtëpi.Blerja e një sistemi DIY do të shmangë çdo tarifë instalimi profesional.Kjo do t’ju lejojë fleksibilitetin për të shtuar ose hequr sensorë ashtu siç dëshironi.
Sistemet e instaluara në mënyrë profesionale, nga ana tjetër, mund të instalohen me një shumëllojshmëri të sistemeve të ndryshme të komunikimit që i bëjnë ata të jenë rezistent ndaj hackimeve. Ju mund të zgjidhni nga një gamë e gjerë opsionesh të ndryshme duke përfshirë sensorë për thyerjen e xhamit, si dhe alarmet lokale të zërit dhe të dritës.

Sensorë lëvizjeje

Sensorët e lëvizjes janë zhvilluar shumë që nga modelet ultrasonike të viteve 1970.Sistemet modern i sensorëve të sotëm përdorin një sistem të përparuar infra të kuqe pasiv (PIR) që është bërë standardi i industrisë për zbulimin e lëvizjes.
Sensorët e lëvizjes së brendshme zakonisht përdoren për ndriçimin e aktivizuar në lëvizje.Kjo mund të jetë një tipar i shkëlqyer i sigurisë, si dhe një mënyrë për të kursyer para në energji elektrike.Sensorët në natyrë, nga ana tjetër, janë drejtuar më saktë drejt sigurisë dhe zakonisht përdoren në lidhje me sistemet e kamerave të sigurisë.
Nëse i lidhni sensorët tuaj me një dritë, atëherë sigurohuni që të vendosni nivele të larta të ndjeshmërisë në mënyrë që të mos jeni duke e mbytur vazhdimisht pronën tuaj në dritë. Sistemi i duhur duhet të jetë i papërshkueshëm nga uji dhe të përfshijë zonimin ndërkufitar për të parandaluar aktivizimin pozitiv të rremë.

Kyçet e dyerve të aktivizuara me Wi-Fi

Bravat e dyerve të zgjuara mund të jenë një përbërës kryesor i çdo sistemi të zgjuar të sigurisë në shtëpi, duke shtuar një nivel kompleks të sigurisë që gjithashtu ju lejon të përdorni hyrjen pa çelësa. Duke përdorur një kombinim të sistemeve të ndryshme të komunikimit si Bluetooth, Ëi-Fi, ose Z-Ëave, bravat inteligjentë mund të komunikojnë lehtësisht dhe të kontrollohen duke përdorur aplikacione të platformës si Ëink.

Zile Dere video

Zilet e dyerve me video të zgjuara janë një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për tu njoftuar kur dikush afrohet te dera juaj.Do të merrni një alarm automatik direkt nësmartphone ose kompjuterin tuaj, së bashku me një video të transmetimit të drejtpërdrejtë.Dhe pjesa më e mirë?Ju mund të përdorni telefonin tuaj për të komunikuar me vizitorin tuaj me audio të dyanshëm nga kudo. Zilet e dyerve me video kanë qenë udhëheqësi i tregut për mjaft kohë tani.Megjithëse disa kamera të avancuara të sigurisë në shtëpi tani janë duke përfshirë veçoritë audio të dyanshme, funksionaliteti i tyre nuk përputhet mjaft me atë të ziles.

# 3 Efikasiteti i Energjisë

Ndërsa shumë përfitime të një shtëpie të zgjuar përfshijnë sigurinë dhe pajtueshmërinë, një nga avantazhet më të mëdha është se lejon që pajisjet të punojnë me sasinë më të vogël të energjisë së nevojshme. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për llamba LED, të cilat zëvendësojnë llamba inkandeshente me efikasitet të ulët, ose soba me induksion janë mjaft inteligjente për t’u ngrohur vetëm kur vendoset një tigan metalik në majë të saj, kursimi i parave duke përdorur teknologji inteligjente nuk ka qenë kurrë më e lehtë.
Përveç energjisë elektrike, gjëja tjetër që teknologjia e zgjuar e shtëpisë mund t’ju ndihmojë të kurseni është përdorimi i ujit.Sistemet e zgjuara të spërkatësve, pompat e pishinave dhe teknologjia e re e rubinetave janë vetëm disa nga mënyrat për të kursyer ujë me teknologjinë e zgjuar të shtëpisë.

# 2 Kursimet

“Të jesh i gjelbër” dhe të jesh më efikas me shërbimet e tua është e shkëlqyeshme. Sidoqoftë, një nga arsyet kryesore që njerëzit të kthehen në një shtëpi të zgjuar është të kurseni para.   Karakteristikat e kontrollit të shkëlqyer si kohëmatësit dhe monitorët e përdorimit kanë revolucionarizuar mënyrën e përdorimit të energjisë nëpër pajisjet tuaja. Detektorë inteligjentë të prezencës do të sigurohen që ato pajisje janë aktive vetëm kur përdoruesit janë të pranishëm.
Ju mund të kurseni para me produkte si një termostat i zgjuar që mund të kontrollojë dhe programojë temperaturën e dhomës tuaj nga dhoma në shtëpi. Ka madje edhe tualete inteligjentë që përdorin një pjesë të ujit për shplarje, ndërsa nuk komprometojnë me energjinë.Me produkte si këto, kursimi i parave nuk ka qenë kurrë më i lehtë dhe është bërë një nga përfitimet kryesore të një shtëpie të zgjuar.
Nga të gjitha përmirësimet e mundshme të kursimit të parave në shtëpi të mençura, instalimi i një termostati të zgjuar do t’ju japë avantazhin më të madhKontrolli i temperaturës në shtëpinë tuaj, edhe kur jeni jashtë, ju lejon të eliminoni pothuajse plotësisht mbetjet e energjisë.
Asnjëherë nuk keni nevojë të ngrohni ose ftohni dhoma bosh dhe nuk ka asnjë shans të harroni të fikni AC dhe ta lini atë ndezur gjatë gjithë ditës ndërsa jeni jashtë.Por mos merrni vetëm fjalën tonë për të.

Studimi i EPA

Një studim i fundit i kryer nga Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit zbuloi se përdoruesit e teknologjisë së shtëpisë inteligjente vetëm për kontrollin e termostatit kursenin diku nga 10% -30% në faturat e tyre të energjisë.Gjatë disa viteve që mund të shtojnë deri në kursime serioze.
Nëse jeni duke kërkuar të shtoni kursimet tuaja dhe të merrni një kursim edhe më të madh, shtimi i energjisë diellore mund t’ju kursejë më shumë.Nëse jetoni në një zonë që merr diell gjatë gjithë vitit, madje mund të shtoni para në llogarinë tuaj duke furnizuar energji të papërdorur përsëri në rrjet.
Jo vetëm që këto përmirësime kursejnë në pagesa të faturës, vlera e rishitjes së shtëpisë tuaj rritet me secilën shtesë të këtyre teknologjive.

# 1 E ardhmja

Të gjitha përfitimet e mahnitshme që kemi mbuluar duhet të jenë të mjaftueshme për t’ju bindur se është koha të filloni të shndërroni shtëpinë tuaj në një SMART Home.Është e rëndësishme të mbani në mend se kjo nuk është një trill ose një trend teknologjik që së shpejti do të largohet.Ardhja e teknologjisë së zgjuar dhe integrimi i saj i thjeshtë po na çon drejt një bote të re dhe të guximshme të automatizmit dhe kontrollit të shtëpisë.
Së shpejti do të jetë një kohë kur shumica e shtëpive janë ndërtuar me këto karakteristika standarde.Në shumë tregje, sekserët do të insistojnë në rivendosjen e shtëpive në treg me teknologji të zgjuar në mënyrë që të mbeten konkurrues.
Zhvillimet në shtëpi të zgjuara po vijnë aq shpejt sa është bërë e pamundur t’i shkruash ato si një prirje kaluese.Teknologjia e zgjuar është e mbushur me ndërlidhshmëri të platformës DIY së bashku me monitorimin dhe analitikën në kohë reale.Këto u ofrojnë përdoruesve informacione mbi shtëpitë e tyre dhe aftësinë për të programuar dhe kontrolluar funksionet për të cilat as që kemi ditur.
Ndërkohë, përparimet e mahnitshme në siguri dhe efikasitet energjetik po zvogëlojnë numrat e përdorimit dhe na kursejnë para në proces.

Në fund të fundit

Kur mendoni për efikasitetin e energjisë, sigurinë dhe koston e shërbimeve, në të vërtetë nuk ka krahasimin e një shtëpie standarde me një shtëpi të zgjuar, e ngarkuar me teknologji dhe pajisje inteligjente.
Sigurisht, shumë prej pajisjeve vijnë me etiketa çmimesh që mund t’ju bëjnë të mendoni dy herë. Sidoqoftë, para secilës blerje, duhet të bëni matematikën dhe të pyesni veten nëse është një investim i mirë apo jo. Mos mendoni vetëm për faturat tuaja mujore, por edhe për vlerën afatgjatë të shtëpisë tuaj.
Nëse jeni duke kërkuar më shumë informacion mbi përfitimet e një shtëpie të zgjuar, sigurohuni që të kontrolloni IHome.al dhe të shfletoni të gjitha produktet tona të reja dhe inovative.
Ne perdorim cookies per te permiresuar eksperiencen tuaj ne faqen tone. Duke lundruar ne faqen tone ju pranoni perdorimin nga ana jone e cookies.

Take 20% Off

Product Promotion

Subscribe to the Ciya Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

Produkti u shtua në shportë

Continue shopping View Cart