Loading...

Pse duhet të keni një celës dritash SMART?

Zhvillimet në celësin e dritës inteligjente do të thotë që tani kontrolloni atmosferën dhe shikueshmërinë në shtëpinë tuaj në mënyrë shumë më inteligjente se kurrë më parë.

Ka shumë qasje të ndryshme që mund të merrni për ndriçimin e zgjuar .

Shumë pyetje do të mblidhen gjatë rrugës, duke filluar me arsyen pse duhet të merrni parasysh përmirësimin e inteligjencës së celësve tuaj të dritës në radhë të parë.

Pse të kaloni në një çelës të dritës inteligjente?

Nëse jeni akoma të pasigurt për përfitimet e teknologjisë SMART Home, ndriçimi bën një pikënisje të madhe.

Ju mund të nisni me pak, si një llambë të vetme të zgjuar ose mund të ndryshoni të gjitha me çelsat inteligjentë.

Ndërsa komoditeti është një motivues i fortë për shumë njerëz që të kalojnë në çelësin e dritës inteligjente, ka shumë më tepër përfitime për ndriçimin inteligjent sesa lehtësia vetëm.

Përfitimet kryesore të ndriçimit të zgjuar

  • Përmirësoni sigurinë duke kontrolluar kur dritat ndizen ose fiken, edhe nëse jeni larg shtëpisë
  • Kontrollet intuitive funksionojnë pa probleme me rrjetin tuaj ekzistues ËiFi të shtëpisë
  • Kurseni para në faturat e shërbimeve tuaja duke programuar dritat tuaja me efikasitet energjie në mendje
  • Nuk ka nevojë për të rregulluar sistemin e ndriçimit në vend, thjesht punoni rreth tij dhe injektoni atë me disa inteligjencë
  • Shijoni komoditetin e leximit derisa të jeni gati për të fjetur, atëherë kërkoni nga Alexa/Google Assistant të fikë dritat ose të zgjoheni në mëngjes, pa pasur nevojë të kërkoni në errësirë për ndërprerësin e dritës

Nëse jeni të bindur në idenë e ndriçimit të zgjuar, dallimi i parë që duhet të bëni është midis llambave të zgjuara ose prizave të zgjuara nga njëra anë, dhe celësave të zgjuar nga ana tjetër.

Keep It Simple: Llamba dhe priza të zgjuara

Zëvendësimi i llambave tuaja të vjetra me ato të reja SMART mund të duket si asgjë

  • Llamba SMART : Me llamba të zgjuara, ju mund të kontrolloni dritat tuaja nga distanca duke përdorur smartphone tuaj dhe madje të ndryshoni ngjyrën e ndriçimit nëse dëshironi të përmirësoni ambientin për festën tuaj në mbrëmje ose festën pishinë
  • Priza SMART : Nëse vendosni një prizë të zgjuar, thjesht transformoni ndriçimin tuaj ekzistues, në mënyrë që ta ndizni ose çaktivizoni atë nga kudo që përdorni smartphone-in tuaj.Prizat inteligjente kanë një çip ËiFi që u lejon atyre të komunikojnë drejtpërdrejt me ruterin tuaj dhe rrjetin ËiFi. Disa priza të zgjuara lejojnë gjithashtu ndjekjen e konsumit të energjisë. Ju gjithashtu mund të përdorni pajisje IFTTT (pajisje me logjikë kushtëzuese) për të lejuar prizën tuaj inteligjente të marrë udhëzime nga pajisje të tjera në shtëpinë tuaj

Avantazhi kryesor i kësaj mënyre rudimentare ndaj ndriçimit inteligjent është fakti që është çështje e prizës dhe është shumë fillestare. Nëse nuk ju pëlqen situatae re, ka shumë pak të humbur.

Në anën tjetër, duhet të siguroni që llamba që keni në mendje do të futen në porto-llambat e dritës ekzistuese. Si rregull, shumica e llambave të zgjuara kanë një njësi llambash në formë A dhe një bazë në formë E.

Nëse jeni duke kërkuar të bëni një ndikim të vërtetë me ndriçimin tuaj të zgjuar, sidoqoftë, çelsat inteligjentë ju ofrojnë një hapësirë të madhe.

Rrisni IQ e shtëpisë suaj: Ndërprerës i zgjuar i dritës

Në disa mënyra, jo shumë ndryshime me çelsat inteligjentë. Do të jeni akoma në gjendje t’i kontrolloni ato nga muri ashtu si gjithmonë.

Bonusi me çelësin inteligjent është funksionaliteti i shtuar që do të shijoni. Disa vijnë me telekomandë që përmirësojnë manipulimin manual ndërsa ju gjithashtu do të jeni në gjendje të zbehni ndriçimin kur gjendja shpirtërore nryshon.

Përfitimi tjetër kryesor është se çelsat inteligjentë funksionojnë në mënyrë efektive me pajisjet e tua ekzistuese, edhe nëse ato janë të papërshtatshme për një llambë të zgjuar.

Instalimi është i përhershëm dhe gjithashtu më impenjativ, por rezultatet e bëjnë këtë përpjekje shtesë të vlefshme.

Celësi inteligjent me lidhje apo wireless

Nëse keni vendosur që çelësat e dritës inteligjente janë bindja juaj më e mirë, duhet të përcaktoni nëse duhet ti bëni me tela ose ëireless .

Një ndërprerës ëireless ka kuptim të përsosur nëse jeni me qira.Ju nuk do të duhet të kryeni ndonjë punë në instalime elektrike Shumë çelsa inteligjentë vijnë me një magnet, që do të thotë që nuk do të keni nevojë ta rregulloni fizikisht në mur. Megjithëse përzgjedhja e çelësave pa tel është e kufizuar, ka akoma mundësi nga aktorët kryesorë të industrisë.

Nëse jeni pronar i shtëpisë, çelsat inteligjentë me tel kërkojnë që ndërprerësit aktual të ndërrohen.Si kthim, ju do të shpërbleheni me një metodë plotësisht të integruar të kontrollimit të dritave tuaja.

Shpesh rrethana dikton nëse do të zgjidhni ndërprerësin e dritës inteligjente me tel ose pa tel. Nuk ka përgjigje të drejtë ose të gabuar, vetëm ajo që funksionon më mirë për ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
 
 

Ne perdorim cookies per te permiresuar eksperiencen tuaj ne faqen tone. Duke lundruar ne faqen tone ju pranoni perdorimin nga ana jone e cookies.

Take 20% Off

Product Promotion

Subscribe to the Ciya Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

Produkti u shtua në shportë

Continue shopping View Cart