Loading...

Pse të duhet një shtëpi SMART?

Pse të duhet një shtëpi SMART?

Teknologjia po përparon çdo ditë dhe të zotërosh shtëpi SMART po bëhet një domosdoshmëri. Në të kaluarën, shtëpitë SMART konsideroheshin të ishin pjesë e një stili luksoz të jetës, por sot ato janë bërë një pjesë e domosdoshme e jetës sonë, pothuajse sa celulari. Në këtë artikull, ne do të ndajmë disa nga arsyet themelore pse ju duhet ta ktheni shtëpinë tuaj në një shtëpi SMART dhe mbi te gjitha nuk keni pse te ndryshoni asnje paisje ne shtepine tuaj.

Po , po e vertete me ato paisje qe keni ne shtepi!!!


Efikasiteti:

Me një buton me prekje ose aplikacionin e telefonit celular, mund të kontrolloni pajisje të shumta dhe sisteme. Me ndihmën e pajisjes së zgjuar, do të keni mundësi të përdorni ngrohjen dhe ftohjen tuaj, si dhe të ndizni dhe fikni dritat me një klik të vetëm nga kudo në shtëpinë tuaj dhe jashtë saj. Kjo nuk është vetëm një procedurë efikase, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të kurseni energji elektrike.

Praktike:

Të kesh një shtëpi të zgjuar ju lejon të merreni me shumë pajisje dhe sisteme elektronike ne te njejten kohe si nga shtëpia ose jashte saj. Kontrolloni klimen e shtepise, ndizni dritat dhe monitoroni sigurinë nga telefoni juaj pa pasur nevojen e 100 telekomandave. A nuk jane karakteristikat e listuara me siper nje arsye e mjaftueshme për të bindur një person që t’i kthejë shtëpitë e tyre ne shtepi të zgjuara?

Komoditeti:

Shtëpitë e zgjuara e bëjnë jetën tuaj të rehatshme. Te gjithe e kemi ne mendje momentin kur shtrihesh ne krevat dhe thua : “Harrova te fik driten!!!” apo “Telekomanda eshte shume larg…” ose “Mos ndoshta kam harruar hekurin ne prize?”

Nuk keni pse të lëvizni nëpër shtëpi për të kryer funksione të ndryshme. Me pajisjet inteligjente, ju mund të kryeni të gjitha operacionet shtëpiake përmes aplikacioneve ndërsa uleni të qetë në divan ose në shtrat  brenda ose jashte shtepise.

Siguria:

Një shtëpi e zgjuar është gjithashtu një mënyrë kryesore për të fjetur mendjen. Ju mund të përdorni pajisjen inteligjente për të kontrolluar dyert, dritaret, sensorët e derdhjes së ujit etj. Për më tepër, mund të kontrolloni gjithashtu se dera juaj e garazhit është mbyllur siç duhet përmes një aplikacioni. Ju nuk keni pse të shqetësoheni për të dalë për të kontrolluar.

Përshtatja:

Shtëpitë e zgjuara ju lejojnë t’i modifikoni asetet elektronike ashtu si dëshironi t’i keni ato. Nuk jeni me te kushtezuar nga ngurtesia e opsioneve te paisjeve tuaja shtepiake.Ju mund të rregulloni  ndriçimin e shtëpisë, si dhe ndriçimin në natyrë, sipas zgjedhjes tuaj. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të rregulloni temperaturen e ambjentit sipas orarit ose temperatures se jashtme.

Kursimi:


Bota po bëhet e shtrenjtë dita ditës dhe njerëzit janë shumë të shqetësuar për faturat e tyre të shërbimeve. Shtëpia e zgjuar ju siguron të kurseni energji elektrike dhe të zvogëloni faturat e energjisë dhe ujit. Shpesh vërehet se dritat mbesin ndezur për shkak të dembelizmit të ngritjes në këmbë dhe fikjes së tyre. Një shtëpi e zgjuar do t’ju lejojë të fikni dritat dhe sendet e tjera elektronike edhe kur jeni në shtrat dhe do të flini. Kjo do t’ju kursejë një shumë të madhe parash.

Alarme në shtëpi që shpëtojnë jetën

Zjarri dhe vjedhja janë vetëm disa ngjarje që mund të asgjësojnë shtëpinë tuaj ose të minojnë jetën e miqve dhe familjes. Pajisjet shtëpiake të zgjuara mund t’ju bëjnë të vetëdijshëm për ngjarje të tilla përmes alarmeve dhe njoftimeve të cilat mund të jenë të mjaftueshme për të shpëtuar jetën tuaj.

Nëse jeni duke kërkuar të përmirësoni shtëpinë tuaj në një shtëpi të zgjuar, flisni me një nga anëtarët tanë të ekipit profesional sot se si mund ta ndryshoni shtepine tuaj pa ndryshuar paisjet qe keni ne shtepi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
 
 

Ne perdorim cookies per te permiresuar eksperiencen tuaj ne faqen tone. Duke lundruar ne faqen tone ju pranoni perdorimin nga ana jone e cookies.

Take 20% Off

Product Promotion

Subscribe to the Ciya Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

Produkti u shtua në shportë

Continue shopping View Cart